Cykeltransport til hund

Hvad enten du har en mellem eller lille hund – så er det både praktisk og sjovt at have din hund med på cykeltur. Vi hjælper dig gerne med at vælge en cykelkurv, der passer til din hunds størrelse og vægt.

Filtrer
Filtrer efter

3 varer

pr. side

Sådan vælger du den bedste cykelkurv til din hund

Den perfekte måde at transportere din hund med sin cykel kan se forskellige ud fra hundeejer til hundeejer. Det bedste råd til valg af cykelkurv er derfor at du selvfølgelig tager højde for netop din hund – og dén kender du bedst. 

Men, naturligvis er der et par gode overvejelser du kan gøre dig, så du er mest mulig sikker på, at du finder netop den kurv, som passer til dig og din hund.

Her er et par spørgsmål du kan bruge til at finde den bedste cykelkurv til din hund:

  • Hvor stor er din hund?
  • Hvor meget vejer din hund?
  • Skal cykelkurven kunne lukkes af eller skal den være åben
  • Skal den monteres på styret eller på bagagebæret? Eller har jeg behov for en cykeltrailer til i stedet?
  • Er der en ordentlig sikkerhedsline til min hund?

Er du i tvivl om hvilken cykelkurv der er den bedste til dig og din hund? Så spørg os endelig til råds. Teamet her hos TheDogHouse er altid klar til at hjælpe dig.

Hvor skal cykelkurven sidde?

Om du vil have en frontmonteret eller bagmonteret cykelkurv er helt op til dig. En frontmonteret cykelkurv gør det nemmere for dig at være i kontakt med din hund, mens du cykler. Hvis din hund eller hvalp først lige skal til at lære at være med på cykeltur, kan det være en stor fordel at have kurven foran, så du kan berolige eller belønne din hund undervejs. 

Det kan dog godt kræve lidt øvelse at have hunden med i en frontmonteret cykelkurv, da det tilføjer vægt på cykelstyret og kan have indflydelse på balancen når du cykler. Det er dog ikke et problem, hvis du vælger en cykelkurv, der monteres på bagagebæret. 

En kurv til bagagebæret er ideel, hvis din hund vejer mere end ca. 5 kilo, da en kurv på bagagebæret ofte har mere plads og bedre kan give den rette støtte til din hunds vægt. Det kan også være en mere komfortabel måde for din hund at være med på, da det er mere stabilt end en frontmonteret cykelkurv.

Ideel til transport af små hunde og hvalpe i byen

En cykelkurv til hund kan være en fremragende måde at komme fra a til b, særligt hvis du er hundeejer i byen og måske ikke har din egen bil. For selvom du kan tage din hund med i offentlig transport, så er det ofte nemmere at tage cyklen hen til den lokale park, strand eller hundeskov. 

Hvis cyklen er dit primære transportmiddel, men du ikke altid har din hund med, så kan du med fordel vælge en kurv der nemt kan klikkes af og på din cykel efter behov. På den måde har du en optimal og sikker måde at transportere din bedste ven, men du har stadig mulighed for eksempelvis at bruge dit bagagebærer i dagligdagen.