Biltransport til hunde

Når hunden skal med på tur i bilen, er det vigtigt at det både er sikkert, samt en god og hyggelig oplevelse for alle. Her finder du et stort udvalg af de bedste produkter, når du har hunden med på tur.

19 varer

pr. side

Skal min hund være fastspændt i bilen?

Både ja og nej. I Danmark er der nemlig ikke nogen specifik lovgivning, der siger, at hunde skal være fastspændt under kørsel. Det er blot påkrævet, at din hund ikke er til gene for chaufføren undervejs. Vi anbefaler dog, at din hund er fastspændt på den ene eller anden måde, når I kører i bilen.

Hvordan transporterer jeg bedst min hund i bil?

Uanset om du skal have din hunde med i bil, bus eller tog – så er det vigtigste for en god tur, at din hund er tryg ved oplevelsen. Hvor nogle hunde bare elsker at være med dig, uanset hvor I skal hen, kræver andre hunde lidt mere tilvænning først. 

Det vigtigste er, at du tager tilvænningen i det tempo, som din hund er komfortabel med. En god hjælp for hunden, eller hundehvalpen, kan være at have et eller flere hundetæpper til bilen, som din hund allerede forbinder med noget positivt.

Træningen kan starte allerede inden I skal ud at køre første gang. Du kan eksempelvis gøre tæppet til din hunds yndlingssted ved at have det liggende inde i stuen og give hunden nogle ekstra lækre godbidder, når den ligger på tæppet. Det kan også være du skal knytte en kommando på hen ad vejen – netop det ved du bedst selv.

Bilferie med hund – hvad skal jeg huske?

Hvad enten I planlægger en hyggelig bilferie rundt i Danmark eller måske har en større tur gennem Europa i sigte, så er der rigeligt du skal sørge for at have styr på, allerede inden I er taget afsted. Og hvis hunden også skal med på bilferien, bliver den huskeliste også en smule længere. 

Her er et par af de ting vi anbefaler du har med i dine overvejelser hvis Fido skal med på bilferie:

  • Et eller flere hundetæpper til bilen.

  • Mad og drikke til hele turen.

  • At I planlægger turen så der er godt med pauser undervejs. Det giver også rig mulighed for at opleve flotte naturområder på ferien.

  • Husk at undersøge om jeres overnatningsmuligheder er hundevenlige på forhånd.

Særlige huskeregler hvis I kører til udlandet:

  • Et pas til hunden. Det skal ofte laves i god tid. Her er det en god idé at spørge jeres dyrlæge til råds.

  • Undersøg om der er specifikke regler eller lovgivning i de lande I rejser til.

  • Orienter jer om hvor den nærmeste dyrlægeklinik er når I er fremme.