Tandpleje

God tandpleje og mundhygiejne er med til at give din hund et godt og langt liv. Det hjælper ikke kun med at undgå dårlig ånde og forebygger tandproblemer. Her finder du et bredt udvalg af produkter, der kan hjælpe dig med at tage god vare på din hunds tænder.

22 varer

pr. side

Er det nødvendigt at børste tænder på en hund?

Både ja og nej. Nogle hunde lever et langt og godt liv uden at se så meget som skyggen af en tandbørste, men for mange andre hunde kan der opstå problemer senere i livet, hvis bisserne ikke bliver plejet ordentligt. 

Faktisk er der ikke så vanvittig stor forskel på, hvorfor det er en god idé at børste tænder på os selv og på vores hunde. Så en god tandplejerutine er slet ikke en dårlig idé.

Hvordan vænner jeg bedst min hund til at få børstet tænder?

Lige så vigtigt som det er at sørge for at hundens bisser er sunde og rene, lige så besværligt kan det være at få lov til at gøre det. Her er nogle gode tips til at hjælpe dig med at vænne din hund til tandbørstning:

 

  • Start langsomt: Begynd med at lade din hund snuse og smage på tandpastaen. Giv ham tid til at vænne sig til smagen og teksturen.

  • Brug en blød tandbørste: Brug en tandbørste, der er specielt designet til hunde. Her kan det også være nødvendigt at lade hunden vænne sig til tandbørsten lidt efter lidt.

  • Beløn din hund: Giv din hund en godbid eller ros efter tandbørstning. Dette vil hjælpe ham med at associere tandbørstning med noget positivt.

  • Vær tålmodig: Det kan sagtens tage tid for hunden at vænne sig til tandbørstning, så vær tålmodig og bliv ved med at prøve.

Sådan hjælper du med at holde hundens tænder sunde

Det siger næsten sig selv, at god tandpleje selvfølgelig hjælpes godt på vej med en tandbørste til hunde og en god hundetandpasta. Men er der også andre ting som du som hundeejer også kan gøre, for at holde hundens bisser sunde og stærke? 

Ja, heldigvis. En god ting er eksempelvis at give din hund noget godt at gnave i. Det kan være et hundelegetøj, der er beregnet til at tygge i, et langtidsholdbart tyggeben eller en ekstra hård naturlig tyggesnack. 

Når hunden gnaver og tygger, er det nemlig med til at rense tænderne på hunden, og det er hundens helt egen naturlige måde at holde styr på den gode tandpleje.