Log-in
Den fysiske butik i Viby J er åben med normale åbningstider. Fragt 39 kr. Hurtig levering til GLS pakkeshop. Fri levering ved køb over 600 Kr. 
Søg

Mushi & Max Tyggeguide

Vi har mange kunder i butikken som spørger efter tyggeben og godbidder som tager længere tid for deres hund at spise. Vi har derfor lavet en tyggeguide som forhåbentlig kan være med til at hjælpe når der skal vælges godbidder og tyggeben.

Guiden er dog kun ment som en guide, og det er vigtigt at huske på at alle hunde tygger forskelligt og har forskellig ”kæbe power” alt efter størrelse på hunden. Et tyggeben såsom et stykke oksehovedhud, som er et af de ben der har længst tyggetid -  for en bomuldshund vil der nok være mange timers tyggetid, hvorimod en labrador eller schæfer måske kun tager en halv time om at tygge sig igennem benet.

 

Godbidder der får 1 ud af 5 kødben på skalaen, er oftest bløde belønningsgodbidder. De er de hurtige hapsere som hunden ikke bruger tid på at knase og tygge. De er ideele til træning og en hurtig belønning.

 

Godbidder og tyggeben der får 2 ud af 5 kødben på skalaen, er de godbidder som hunden skal bruge kort tid på at knase og tygge. Dette kunne f.eks være tørret kødtern, kyllingehalse og kyllingevinger. En stor hund tager blot få sekunder om at spise sådan en godbid, mens en chihuahua eller en Papillon tager lidt længere tid.

 

Tyggeben der får 3 ud af 5 kødben på skalaen, er tyggeben der har en smule længere tyggetid end knasende kødtern, dog er tyggetiden ikke lang. Dette kunne f.eks være tørrede stykker af lunge og lever, kalveblærer, kyllingefødder, kallun og spiserør. Vi anbefaler ofte disse som velegnet til når hunden skal være alene hjemme.  De har en god størrelse og der er minimum risiko for at din hund forsluger sig eller får noget galt i halsen.

Naturlige tyggeben såsom huder, nakkesener, akillessener, ører og lign. er både super populære og fantastiske som længerevarende tyggegodbid til din hund. Samtidig er de med til at opretholde en god tandhygiejne og forhindre kedsomhed. Dog gør vi altid vores kunder opmærksomme på at disse tyggeben er bedst velegnet til når ejer er hjemme og kan observere hunden spise dem.

Tyggeben der får 4 ud af 5 kødben på skalaen, er tyggeben som der er god tyggetid i. Dette kunne være f.eks ører fra ged, hjort og okse, lammehorn, energistænger. 

Tyggeben der får 5 ud af 5 kødben er de tyggeben der har længst tyggetid af alle ben. Igen er det vigtigt at huske på størrelsen af hunden, størrelsen på tyggebenet og på hundens tyggeglæde. Tyggeben i denne kategori kunne være oksehovedhud og hud generelt, okse og heste akillesener, marvben, størrere ben som kalveunderben, okseknogler og hesteknogler. Ikke at glemme de længstvarende tyggben tilgængelige – nemlig hjortegevir! Til hunde der ikke har prøvet hjortegevir før, anbefaler vi altid at starte med en halveret gevir så der er nemmere adgang til marven.

Vi anbefaler generelt ikke tyggeben til hvalpe under 4 måneder.

Scroll til toppen