Kong Extreme, Tyggelegetøj I Bedste Kvalitet

På lager
Kun %1 tilbage
Fra 79,00 DKK
 •  Fragt 39 DKK
 •  1-3 dages levering
 •  Fri fragt ved køb over 499 DKK
 •  Gratis afhentning i butikken

INFORMATION

Kong Extreme er den mest robuste version af Kongs oprindelige legetøj. Det ultrastærke, ultrarobuste, sorte gummimateriale anbefales til de stærkeste tyggere. 

Kong har sat den højeste standard for hundelegetøj i mere end tredive år. Yderst robust hundelegetøj lavet af naturgummi. Perfekt til hunde, der kan lide at tygge. 

Dette tyggelegetøj er perfekt til at fylde med godbidder og mad - se mere under fanen Tips & Opskrifter.  

Hvorfor vælge Kong?

Hunde skal motioneres regelmæssigt, både mentalt og fysisk. Hvis de er alene i lange perioder, kan de begynde at kede sig og få problemer. Kong legetøj hjælper med at tæmme deres intelligens og holde dem aktive og engagerede.

Tyggeaktivitet

Det at tygge er en naturlig adfærd for hunde og kan bidrage til at fremme sunde tænder, tandkød og kæbemuskler. Forebyggelse er nøglen til at etablere god tyggeadfærd. Nogle gange kan en hund rette sine tyggevaner mod genstande, den ikke må tygge i. Her er det afgørende at have det rette tyggelegetøj til hunden. Gummityggelegetøj fra KONG tilbyder en vifte af muligheder for alle typer tyggere.

Motiveret af mad

De fleste hunde elsker godbidder og vil arbejde for at få dem. En stor del af KONGs legetøj tilbyder alsidighed i form af dispensering af godbidder, hvilket forlænger legetiden og måltiderne. Når de er fyldt med tørfoder eller godbidder, er det endnu mere spændende for madmotiverede hunde.

Maddispenserende legetøj er ideelt til overvægtige hunde eller hunde, der keder sig, da jagten på godbidderne fremmer leg og motion. Dette hjælper med at holde kæledyrene glade og sunde. Legetøjet kan også anvendes som en måde at forhindre hunde i at spise foderet for hurtigt på. For hurtig foderindtagelse kan ikke blot føre til vægtproblemer, men kan også forårsage en alvorlig tilstand kaldet oppustning. Ved at fylde en Classic KONG eller KONG Wobbler med foder, bliver måltidet meget sjovere.

Bemærk: For alle hunde – uanset tygge-temperament – skal du holde øje med deres leg, indtil du er sikker på, at de ikke vil ødelægge legetøjet. Også før du lader dem være alene hjemme med legetøjet.

STØRRELSER

Vælg den rigtige størrelse

Det er vigtigt at anvende den rigtige størrelse Kong til din hund for at skabe den sikreste, sjoveste og den mest langvarige oplevelse. For at hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse har vi lavet et størrelsesskema. Bemærk dette er kun en guide og at nogle hunde kan bruge flere størrelser. Her er det vigtigt altid at vælge den Kong der ligger på den størrere side.

Kong Extreme fås i fem størrelser

Størrelse

Mål

Kg

Racer

Small

8 cm

9 kg

Chihuahua, Malteser, Pomeranier, Yorkshire Terrier, Shih Tzu, Mini Puddel og lignende små racer

Medium

9 cm

7-16 kg

Beagle, Bichon, Boston Terrier, Cocker Spaniel, Fox Terrier, Jack Russel Terrier, Lhasa Apso, Puddel, Mops, Dværg Schnauzer, Sheltie, Westie, Dværg Gravhund og andre små- til mellemstore racer.

Large

11 cm

13-30 kg

Australsk Hyrdehund, Border Collie, Boxer og andre mellemstore - til store racer.

XLarge

13 cm

27-41 kg

Labrador, Golden Retriever, Dalmatiner og andre store racer

XXLarge

16

cm

38+ kg

Rottweiler, Broholmer og andre meget store racer


Hvis du er I tvivl om hvilken størrelse Kong din hund har brug for, så send os gerne en mail eller ring til os på 35 10 65 60. Vi er til for at hjælpe dig og vi gør det med glæde.   Alternativt kan du besøge os i butikken hvor vi også med glæde vil hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse.

TIPS & OPSKRIFTER

Ideer til Kong fyld

Alle disse fyldmuligheder kan fryses for at øge udfordringen for din hund og for at gøre massen mere fast.

1. Vådfoder

Altid et hit da det er fyldt med smag. Super nemt da det ikke kræver de store forberedelser! Vi anbefaler en god kvalitetsvådfoder uden korn såsom disse Christopherus varianter.

Se mere her: 

2. Scrambled Eggs og revet ost- simpelt men lækkert!

3. Peanut butter og banan. Wolfsblut kiks stukket i toppen (mange spændende varianter).

Se mere her:

4. Tørfoder med en lille smule hytteost, lidt sardiner, scrambled eggs og afslut med peanut butter i toppen.

5. Kartoffelmos med små kød stykker, toppes med noget lækkert I toppen som f.eks. peanut butter, lidt yoghurt eller leverpostej og en tørret kallun stick 

Se mere her:  

6. Gulerødder og hytteost

7. Hakket kød eller kødstykker (lever, kalkun, lam) og kogte grøntsager lavet til en grøntsags puré.

8. Kartoffelmos blandet med hvid fisk, tun eller sardiner. Toppes med en tørret fiske snack.

Se mere her: 

9. Torskerogn blandet med ris og en lille smule flødeost

10. Mini Roast beef dinner – denne kombination er super god hvis man har rester tilovers fra aftensmaden fra dagen før.     Broccoli og gulerod (rå eller kogt), most kartoffel, oksekødsstykker og en lille smule sovs fortyndet med vand  eller lidt kødjuice.

11. Kartoffelmos blandet med lidt leverpostej. Grøntsags puré af kogte grøntsager. Burns kød pølse stukket i toppen.

Se mere her: 

   

  Ting du bør undgå at fodre din hund

  Mens frugt og grøntsager er gode og populære valg til at fylde en kong med, er der visse ting du bør undgå at fylde i da de er giftige for din hund. Disse inkluderer: vindruer og rosiner. Løg og frisk hvidløg i for store mængder er heller ikke godt for din hund. Chokolade er giftigt for hunde. Mens ost, leverpostej og peanut butter er gode fyld muligheder så anbefaler vi at du bruger dem i moderate mængder.

  Vi vil meget gerne høre fra dig!

  Har du en god ide til hvad man kan fylde i en Kong eller lignende mad-egnet legtøj? Det er nemt og enkelt at sende os et tip. Du sender det bare til [email protected] eller, du kan uploade det på vores facebookside. Husk at skrive dit navn så du får æren for opskriften!

   

  LÆR DIN HUN AT BRUGE KONG

  De fleste hunde skal lære at bruge et Classic KONG gummityggelegetøj. Vi anbefaler en trinvis tilgang for at sikre, at din hund lærer at nyde alle fordelene ved dette populære legetøj.

  Fase 1:

  Introduktion af legetøjet:  Begynd med at fylde den hule del af KONG-legetøjet med godbidder, der nemt kan komme ud. Prøv mindre stykker tørfoder eller godbidder, der nemt kan falde ud. Peanut Butter der smøres ved den store åbning i KONG-legetøjet er også effektivt og vil sikre din hunds forståelse og succes.

  Fase 2:

  Fastholdelse af interessen:  Efter lidt tid med KONG-legetøjet, der er nemt at tømme, skal du gradvist øge udfordringen ved at anvende større godbidder eller en kombination af godbidder og mad, der er sværere at fjerne. Se vores mange opskrifter under fanen Tips og Opskrifter.

  Fase 3: 

  Når din hund har lært faserne ovenfor, så prøv at frys fyldet i din hunds Kong for at skabe en endnu større og langvarig udfordring.

  KONG – AFHJÆLPNING AF ADFÆRDSPROBLEMER

  STRESS & KEDSOMHED

  Kedsomhed og stress er de primære årsager til negativ hundeadfærd. Forsøg at eliminere eller undgå alle situationer, der kan give din hund stress. Præsenter dit kæledyr for nye ting på en langsom, rolig og kontrolleret måde og ved hjælp af masser af ros og belønninger.

  Giv din hund masser af tid til at udforske og lege med legetøj. Holdbart og sikkert legetøj kan både fjerne din hunds stress og kedsomhed, og give dig ro i sindet. En fyldt KONG er sjov og interessant og vil holde din hund beskæftiget i timevis. Det vil også bidrage til at lindre ømme gummer under tandgennembrudsprocessen.

  Hold din hund mentalt stimuleret ved regelmæssigt at skifte legetøj og bruge en bred vifte af metoder til at fodre dit kæledyr. Opdel din hunds legetøjskasse i to eller tre bunker og giv kun hunden en bunke at lege med ad gangen. Gem resten af legetøjet væk indtil videre og skift dem alle sammen efter to eller tre uger. Hvis du veksler mellem din hunds legetøj vil det bidrage til at holde det nyt og interessant. Gentag den samme proces med dispenseringslegetøjet til godbidder og tørfoder. Disse skridt vil gøre din hunds dag sjovere og mere spændende.

  Din hund har brug for regelmæssig motion udendørs. Dette er et perfekt tidspunkt til at lege, træne og knytte bånd med dit kæledyr. Interaktivt apport- og trækkelegetøj er ideelt til at skabe mere sjov og afveksling i din hunds liv. Både du og dit kæledyr vil nyde godt af frisk luft, motion og mental stimulering.

   

  SEPERATIONSANGST

  Separationsangst, frygten for isolation, kan få din hund til at udvise uønsket adfærd og stress. Almindelige adfærdsmæssige problemer forbundet med separationsangst inkluderer overdreven gøen og klynken, ødelæggelse af ting, depression eller hyperaktivitet. Disse problemer kunne være en reaktion på stress ved at være alene og usikkerheden om, hvornår du kommer hjem.

  Mange trænere får ejerne til at lade som om, at de efterlader hunden derhjemme, som en effektiv metode til behandling af separationsangst. Tilpas gradvist din hund til at være alene ved at planlægge gentagne, korte perioder, hvor den er alene. Sørg for, at hunden i begyndelsen kun er alene i kort tid – et eller to minutter – og øg langsomt varigheden, i takt med at hundes tillid øges. 

  Din hund vil snart begynde at forbinde det, at du henter dine bilnøgler, tager dine sko eller frakke på, med at du tager af sted. Hent dine nøgler og tag dine sko eller jakke på gennem hele dagen. Så vil din hund snart holde op med at knytte disse tiltag til et signal om, at du er ved at tage af sted.

  Separationsangst opstår næsten altid inden for de første 20 minutter, efter du forlader en hund, som er alene hjemme. Giv din hund et fyldt KONG-legetøj omkring fem minutter før, du tager fra den. Hvis din hund har et fyldt KONG-legetøj, den kan udforske, er det en effektiv metode til at lede din hunds opmærksomhed væk fra, at du går fra den, og vil holde dit kæledyr beskæftiget i løbet af denne vigtige periode. Husk, det mest angstprovokerende tidspunkt for en hund er 20-minutters perioden, efter du er taget af sted. At holde hundes opmærksomhed fokuseret på et KONG-legetøj kan virkelig lette dens angst.

  Husk også at give din hund et fyldt KONG-legetøj i løbet af dagen, når du ikke skal forlade huset, da dette vil forhindre dit kæledyr i kun at forbinde legetøjet med, at du forlader den.

   

  TYGGEPROBLEMER

  En klassisk kilde til hundeejeres frustration er gennemtyggede sko, bøger, møbler osv. Tyggen er en naturlig og gavnlig adfærd, og den spiller en afgørende rolle i din hunds fysiske udvikling – især hos hvalpe.

  Ligesom mennesker får hunde to sæt tænder i deres levetid. De 28 mælketænder bryder gennem tandkødet mellem tredje og sjette leveuge. Hvalpe behøver ikke at skulle tygge særlig meget mad, så de har ingen kindtænder. Hvalpetænderne begynder at falde ud og bliver erstattet af blivende voksentænder i omkring fire til fem måneders alderen. Tandfrembrudsperioden kan være frustrerende og smertefuld. Hvalpen bider i alt, hvad den kan få fat i, fra kropsdele til dyre sko. I et forsøg på at lindre ubehaget er vores gummilegetøj til hvalpe blidt for voksende tænder og kæber og hjælper til at fremskynde frembruddet af voksende tænder, mens der skabes sunde tyggevaner.

  Selvom der er en vis variation mellem racer, har de fleste voksne hunde 42 tænder, hvor kindtænderne kommer til sidst i omkring seks eller syv måneders alderen. Rækkefølgen af tandudskiftningen sker med fortænderne først, derefter hjørnetænderne (hugtænder) og endelig de forreste kindtænder. I løbet af denne vækstperiode bliver tænderne og kæberne stærkere, og hunde har brug for legetøj, der kan følge med denne udvikling. Når disse nye voksentænder er kommet helt frem, bør hunde bevæge sig fra en KONG Puppy til en Classic Rød eller sort Extreme KONG afhængigt af tyggeadfærd.

  Da de fleste hvalpe elsker at tygge, er det vigtigt at lære din hund hvilke ting, den gerne må tygge i. Brug denne lektion på en positiv og sjov måde ved at introducere et KONG-legetøj fyldt med godbidder og ved at give konstant ros, når din hund leger og tygger på det i stedet dine yndlingssko. Husk at bruge en bred vifte af KONG-legetøj og godbidder til at gøre træningen sjov og interessant og overvåg altid, hvordan din hund tygger, indtil du er tryg ved det (det tager normalt omkring to uger at bestemme din hunds tyggetemperament).