Hvalpepleje

Når det kommer til hvalpepleje, er det meget forskelligt, hvilke plejemidler der er de bedste. Ofte kommer det an på både race og størrelse. Her finder du et stort udvalg af plejeprodukter til hvalpe i alle størrelser. Vi hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige, hvis du er i tvivl.

23 varer

pr. side

Pleje af din hvalp – hvor starter du?

Hvis du skal have hvalp for første gang, er det ikke altid lige let at vide, hvordan man skal håndtere pelspleje, tandbørstning og negleklipning. Nogle gange kan det måske endda virke til, at opgaverne med din nye hvalp ingen ende vil tage.

Når du har en hundehvalp, er det ikke sikkert, at den behøver voldsomt meget pleje. Her i starten handler det meget mere om at lægge et godt fundament for en ordentlig plejerutine, som din hvalp forbinder med noget rart. Der dog nogle ting som kan være gode at have med på sin tjekliste til hundehvalpen:

  • Skånsom hvalpeshampoo, uden kunstige tilsætningsstoffer
  • Blid hvalpebørste, så I kan øve at blive børstet
  • Negleklipper, der passer til din hvalps størrelse
  • En lille hundetandbørste  

Træn håndtering i et roligt tempo

Uanset hvor meget pelspleje din hvalp skal vænnes til, kan det være en rigtig god idé at træne frivillig håndtering så tidligt som muligt.

Det handler ikke kun om, at din hvalp skal sidde stille, når pelsen skal børstes igennem. Din hvalp vil nemlig med garanti blive pillet ved og håndteret meget, både af dig, men også af dyrlægen og måske en hundefrisør – så hvorfor ikke gøre det til en så positiv oplevelse som muligt?

Start gerne med at klappe din hvalp og måske løfte et øre eller holde en pote. Det er vigtigt, at det sker gradvist, og at du selvfølgelig belønner med lækre godbidder undervejs. Træn i et roligt tempo og fortsæt kun, så længe din hvalp er komfortabel. Hvis hvalpen bliver stresset eller prøver at komme væk, så tag en pause og prøv igen senere.

Hvad er en god plejerutine til en hvalp?

Det er forskelligt fra hvalp til hvalp, præcis hvad den bedste plejerutine er.

Her er et par generelle råd, som du kan lade dig inspirere af:

  • Bad: Din hvalp behøver normalt kun et bad, når den er meget beskidt. Brug altid en mild hundeshampoo og undgå at få vand eller shampoo i øjne og ører. 
  • Børstning: Børst din hvalp regelmæssigt for at fjerne løse hår og forhindre tætte klumper i pelsen. Hvor ofte du bør børste din hvalp afhænger af pelstype.
  • Negleklipning: Klip dine hvalps negle regelmæssigt for at forhindre dem i at blive for lange. Hvis du er usikker på, hvordan du skal klippe så er du velkommen til at spørge os her i butikken – men din egen dyrlæge eller hundetræner har helt sikkert også et godt råd du kan følge.