Aptus Bucadog Hundetandpasta, 70g. Med Aktive Enzymer

Ikke på lager
Tilbudspris 84,00 DKK Regulær pris 112,00 DKK
  •  Fragt 39 DKK
  •  1-3 dages levering
  •  Fri fragt ved køb over 499 DKK
  •  Gratis afhentning i butikken

INFORMATION

Hvordan virker Bucadog?

Enzymatisk pasta til hunde. 2 cm pasta lægges på tandkødet i hundens overmund eller blandes med en smule foder. Til vedligeholdelse af en normal bakterieflora i mundhulen og til at reducere dårlig ånde hos hunden.

Bucadog er en enzymbaseret pasta, som styrker mundhulens naturlige rensning. De virksomme stoffer bidrager til at opretholde balancen i mundens naturlige mikroflora og mindsker forekomsten af skadelige plakbelægninger. Herved mindskes også risikoen for dårlig ånde.

  • Mindsker forekomsten af plak.
  • Mindsker dannelsen af tandsten.
  • Medvirkertil at forebygge betændelse i tandkødet.
  • Modvirker dårlig ånde.

Indhold:

Bioenzymer (amylase, glykoamylase, glukoseoxidase, lactoferrin, lactoperoxidase og lysozymer) samt mildt slibemiddel, ikke-ioniserende overfladeaktivt stof og smagsstof.

Brugsanvisning:

Påfør pastaen på en tandbørste og børst hundens tænder. Mekanisk rengøring styrker mundens eget rengøringssystem ved hjælp af enzymer. Såfremt tandbørstning ikke er mulig kan den anbefalede mængde pasta lægges på tandkødet i hundens overmund. Pastaen kan også blandes med en smule foder.

Den bedste effekt opnås, når tænderne er fri for belægninger inden behandling. Kontakt dyrlægen hvis der er behov for at fjerne tandsten.

Dosering:

Små hunde: 2 cm pasta 

Hunde < 20 kg: 5 cm pasta

Hunde > 20 kg: 10 cm pasta

Mundhygiejne

Har din hund dårlig ånde?

Hvis din hund lugter dårligt ud af munden, kan det have flere årsager, f.eks infektioner i svælget eller mave-tarmproblemer. Det mest sandsynlige er dog, at det skyldes plakdannelse eller tandsten. Plak er en hinde af bakterier og organisk materiale (madrester), som sætter sig på tandhalsene og tandkødet. Hvis denne hinde ikke fjernes, mineraliserer den og bliver til en hård tandstensbelægning, som er årsagen til mange forskellige tand- og mundhulelidelser.

Hvilke problemer kan det medføre?

Mest udsat for plak og tandsten er kindtændernes yderside. Belægningerne gør, at tandoverfladen bliver ujævn, så bakterierne lettere kan sætte sig fast. Disse bakterier skader både tænder og tandkød, hvilket kan medføre tandkødsbetændelse, paradentose og i yderste konsekvens løse tænder. En hund eller kat med disse problemer får svært ved at tygge maden, mister evt. apetitten og taber sig. Smerter i munden påvirker desuden alment velbefindende og kan medføre adfærdsændringer.

Hvordan forebygges plak og tandsten?

Det vigtigste er en god og regelmæssig mundhygiejne med tandbørstning. Dette er dog ikke altid populært hos dyret, og det kan være svært at komme ordentligt rundt i hele mundhulen. Tandsten kan dannes trods god mundhygiejne og bør så fjernes hos dyrlægen. Ofte er det nødvendigt at bedøve dyret i denne forbindelse.

Hvordan forsvarer kroppen sig normalt?

Spyt og mundvand indeholder naturlige enzymer, som er med til at opretholde en normal bakterieflora i mundhulen. Disse enzymer udgør mundhulens eget rengøringssystem (peroxidasesystemet). En normal spytproduktion som naturlig beskyttelse er ikke altid nok, men denne kan stimuleres af tyggeben eller lignende. Ofte får hunde og katte alt for letfordøjeligt foder, som ikke stimulerer dyrernes normale tyggebehov. En nedsat spytproduktion vil gøre dyret mere modtagelig for begyndende plakdannelse.

Anvendelse

Bucadog styrker hundens naturlige rengøringssystem i munden. Enzymsystemet i gelen understøtter og forbedrer dyrets eget spyts peroxidasesystem på en måde, der maksimerer den bakteriehæmmende effekt. Herved mindskes forekomsten af skadelige plakbelægninger. Bucadog findes som pasta og tyggelapper. Produkterne er udviklet til:

Hvornår bruges produkterne?

Bucadog skal anvendes som forebyggelse. Tænderne skal helst være fri for tandsten, når man starter. Det bedste resultat opnås ved starte lige efter tandrensning, eller hvis der ikke er plakdannelse af betydning.

Hvordan anvendes pastaen?

Anvend pastaen på tandbørsten som en ”tandpasta”. Påfør pastaen som en streng langs tandkøddet, hvis det er muligt. Alternativt gives pastaen direkte i munden, så fordeler hunden eller katten selv pastaen rundt i munden. DOSERING: Bucadog og Bucacat er smagskorrigeret, så de fleste kæledyr kan lide smagen. Pastaen gives dagligt eller efter behov.